Pasta met wodka

Wodka pasta

De Pasta met wodka saus van Sugar or Spice is een van mijn lievelings gerechten en niet alleen omdat er drank in zit !

De basis is zoals het in de zilveren lepel staat.  Ik heb zelf alleen een eigen twist gegeven door eerst een uitje te fruiten met een teentje knoflook. Als je van een beetje pittig houd, dan is een chili toevoegen ook lekker, of gebruik pittige sugo.

Dit gerecht is voor 4 personen.

Ingrediënten:

50 gr. olie of boter
150 gr. achterham van goede kwaliteit in blokjes of reepjes
2 eetlepels tomatenpuree of een klein potje sugo
1 eetlepel bladpeterselie
5 eetlepels room
3 eetlepels
350 gram geribbelde pasta (penne)
zout en peper naar smaak
eventueel 1 gesnipperd uitje en 1 teentje
basilicum naar smaak

Methode:

Smelt boter of olie in een pan. (Fruit eerst de uitjes en knoflook). Voeg ham reepjes toe samen met 2 eetlepels tomaten puree of een klein potje sugo. Laat alles 10 minuten pruttelen. Meng de room met de wodka en voeg toe aan het tomaten prutje. Laat de wodka verdampen. Kook ondertussen de past beetgaar.Server de saus over de pasta en maak het af met geraspte Parmezaanse kaas en een paar basilicum blaadjes. Totale bereidingstijd: 20 minuten

 

Wodka, of is het Vodka ? Soms hebben we herinneringen aan gerechten waar je een hele tijd niet aan gedacht heb.

Met de komende donkere, koudere dagen heb ik altijd behoefte aan comfort food, wie niet ?
Zo dacht ik afgelopen regenachtige woensdag aan een van onze reizen naar Nieuw Zeeland. Zuider eiland heeft ongeveer hetzelfde weer type als Nederland in de herfst, regenachtig, somber en koud. Het was dan ook op een van deze dagen dat we een Italiaans restaurantje zagen in een van meest zuidelijk gelegen dorpen en we allebei behoefte hadden aan een heerlijke warme pasta.
Het werd voor mij een pasta afgeblust met een wodka saus. Ik kan me nog zo goed de overheerlijke saus over deze pasta herinneren.
Reden voor mij om het eens op te zoeken en het gelijk te maken. Waar beter te zoeken dan in de “Bijbel” van de Italiaanse keuken, “De zilveren lepel” Dit boek pak ik er vaak bij om weer even wat basis kooktips te lezen. Er staan niet veel plaatjes in maar dat hoeft niet altijd want soms weet je het als een gerecht gewoon goed smaakt.
Deze pasta met wodka is daar een voorbeeld van. Simpel en snel klaar en ik wil het graag met jullie delen. Voor mij was het een heerlijke herinnering aan Nieuw Zeeland, misschien voor jullie gewoon een reden om een keer met wodka te koken !

P.S. Voor wie het nog niet wist, in Rusland zeggen ze Vodka en in Polen Wodka 😉